غریب‌آبادی: آمریکا باید در مذاکرات انعطاف نشان دهد، نه ایران هشدار تخلیه ائتلاف سعودی برای انجام عملیات ویژه در صنعا واکنش ناتو به بیانیه ضدایرانی ۲۹ کشور درباره حادثه فرفورد اردوغان: توافق مکه را برای تصویب به پارلمان ارسال می‌کنیم تحریم انگلیس علیه ۲ مقام ایرانی هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است فرمانده ناتو: برای جنگ آماده‌ایم، اما درگیری قریب‌الوقوع نیست گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و بن فرحان درباره تنش در منطقه نتانیاهو امشب نشست مشورتی امنیتی برگزار می‌کند عربستان از زخمی شدن چند تن در حمله به فرودگاه ریاض خبر داد شنیده شدن صدای انفجار مهیب در ریاض اعلام «آتش‌بس انرژی» میان روسیه و اوکراین توسط ترامپ / «هر دو طرف توافق کردند؛ آن را نشکنید!» مقام اسرائیلی: طرح اخراج سفیر ایران از لبنان شکست خورد ادعای کاتس: رهبران حماس را ترور کردیم و نوبت «خلیل الحیه» هم می‌رسد درخواست عربستان از چین برای میانجیگری میان ریاض و صنعا

وال‌استریت‌ژورنال: روسیه و چین پیش‌نویس جدیدی درباره اسنپ‌بک ارائه کردند

وال‌استریت‌ژورنال: روسیه و چین پیش‌نویس جدیدی درباره اسنپ‌بک ارائه کردند یک خبرنگار آمریکایی گزارش داد که روسیه با همراهی چین پیش‌نویس جدیدی درباره مکانیسم بازگشت تحریم‌های ایران (اسنپ‌بک) را در شورای امنیت سازمان ملل توزیع کرده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 02
کد خبر: ۲۸۸۱۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، «لارنس نورمن» خبرنگار نشریه آمریکایی «وال‌استریت‌ژورنال» شامگاه سه‌شنبه با اشاره به تصمیم سه کشور اروپایی برای کلید زدن روند فعال‌سازی مکانیزم باشه، از ارائه پیش‌نویس جدیدی از سوی روسیه و چین برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ خبر داد.

او در رشته‌توییتی نوشت: «روسیه با همراهی چین پیش‌نویس جدیدی درباره مکانیسم بازگشت تحریم‌های ایران (اسنپ‌بک) را در شورای امنیت سازمان ملل توزیع کرده است.»

نورمن به نقل از منابع خود افزود: «این پیش‌نویس در مقایسه با نسخه قبلی، تا حدی به مواضع سه کشور اروپایی و ایالات متحده نزدیک‌تر شده، اما همچنان بعید است که مورد پذیرش قرار گیرد.»

بر اساس این گزارش، در پیش‌نویس تازه، بندی که در نسخه قبلی می‌توانست بازگشت تحریم‌ها را در صورت تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ غیرممکن کند، حذف شده است. همچنین از تمامی «مشارکت‌کنندگان اولیه» توافق هسته‌ای برجام خواسته شده که مذاکرات هسته‌ای را فوراً از سر بگیرند؛ عبارتی که شامل ایالات متحده نیز می‌شود.

نورمن در ادامه نوشت که ابهام درباره امکان‌پذیری اسنپ‌بک در این پیش‌نویس نیازمند توضیح بیشتر است، چراکه روسیه و ایران اساساً این سازوکار را غیرقانونی می‌دانند.

وی افزود: «مشکل بزرگ‌تر آن است که پیش‌نویس جدید هیچ‌گونه تعهدی از سوی ایران برای تمدید ۶ ماهه قطعنامه در نظر نمی‌گیرد؛ موضوعی که با مواضع روشن آمریکا و سه کشور اروپایی در تضاد است.»

به گفته این خبرنگار، هنوز مشخص نیست روسیه چه زمانی این قطعنامه را به رأی خواهد گذاشت یا اصلاحات بیشتری در آن اعمال خواهد کرد.

او احتمال داد که مسکو و پکن با ارائه این متن، بیش از آنکه به‌دنبال اجماع باشند، «قصد دارند مسئولیت شکست احتمالی مذاکرات را متوجه طرف‌های غربی کنند.»

ایران، روسیه و چین همگی ضمن غیرقانونی خواندن تصمیم اروپا برای فعال‌سازی روند بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، آن را فاقد هرگونه مشروعیت خوانده‌اند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha